A betonmarás egy rendkívül erőteljes és hatékony eljárás a felületek szintvonlának drasztikus csökkentésére. A beton és aszfaltmarás, mint szükséges munkafázis szinte minden padlófelújitási munkánál felmerül. A padlón maradó kőragasztók, felváló műgyanta, régi mischung, vagy flexibilis ragasztók stb.. eltávolítása nem egyszerű feladat, ámde kötelező miután felverjük a régi járólapokat vagy parkettát, és látjuk a ragasztó a felületen maradt és nem lehetséges az új burkolatot a régi szintvonalába húzni. A padlókiegyenlítő használata kiesik, hiszen úgy kb 1cm el magasabbra kerül ( jó esetben) az új padló – és az megengedhetetlen galibákat okozhat….

Mikor egyszerűen elöregedett régi aszfalt /betonfelületet kell felfrissíteni, netán csúszást gátlóvá tenni …   – esetleg egy elrontott kivitelezésű betonozás egyenetlenségeit kell helyrehozni, illetve ami a legtöbbször előfordul a túl magasra betonozott padlószintet kell csökkenteni ..

Ezeknek a problémáknak a megoldására legjobb eszköz egy betonmaró gép !

A betonmaró gépek általában hat csillagmaró sorral rendelkező nagyerejű eszközök. – készülnek diesel, benzin és elektromos meghajtással. ami közös bennük a használatuk alapjai . – A gépek marási mélysége legtöbb esetben állitható. Általában 1-3 mm egyszeri marását érdemes beeállítani,  mert a gép akkor még jól kezelhető. Az ennél mélyebb egy fogásban történő felület eltávolítás kivitelezhető ugyan de a haladási sebesség jelentősen lassul, és a maróeszközre jutó terhelés igen megnő.. – a marás általában keresztben hosszában történik, hacsak a felület kialakítása nem engedi meg ezt.. így több fogással akár cm -ek is lemarhatóak a szerszámmal..

A betonmaróval történő marást követően mindig enyhén barázdált csúszásmentes felület marad. – ez alkalmas lehet ragasztó és padlókiegyenlítő anyagok fogadására.

Az általunk bemutatott tipusú  betonmaró gép megvásárolható Budapesten raktárról 

Tekintsék meg egy betonmarásról készült egyik videónkat.

A tartalom megtekintése előtt kérjük segítse oldalunkat egy lájkkal vagy megosztással

Powered by csiszologep

  • Pontozás
5
Sending
Tetszési index:
4.44 (25 votes)
oxigén palack