Betoncsiszolás

Üdvözöljük oldalunkon !

Ez az oldal azért jött létre, hogy a barkácsolók, ezermesterek, ügyeskezűek, mindenki aki sajátkezüleg szeretné megcsinálni azokat a természetes kő és betoncsiszolási mukákat amire vagy nem talál szakembert, vagy túl drágának itéli a kapott  kivitelezési árakat.  A továbbiakban segitséget is adunk szivesen ha időnk engedi, hiszen azért időközben mi is dolgozunk.. A csiszologepberles.hu oldalon lehetőségük nyílik kőcsiszoló és polírozó gépek kölcsönzésére, vásárlására, mindenre amihez szüksége lehet márvány, mészkő, gránit, beton, műkő, stb. padlók csiszolására.

Amit tudni illik mielőtt belevág a házilagos betoncsiszolásba ,- kőcsiszolásba, kőpolírozásba, az többek között az, hogy a kivitelezési árak nem véletlenül tünnek magasnak. A munka nem könnyű sőt fizikailag megterhelő, a munkafázisok sokrétüek. A különböző gépek, szerszámok használata bár egyszerűnek tünhet, hiszen fél óráig nem is gond kezelni egy egytárcsás csiszolót például,. de azt hogy mivel és hogyan kell csiszolni, menetközben állapítja meg sokszor a szakember, látva a csiszolás közben elért eredményt. – vannak ugyan nagy alapigazságok amiket gyorsan el lehet sajátítani de egy amatőr mégis máshogy csiszol, políroz mint egy gyakorlott szakember. – Legáltalánosabb hiba a szerszámok túlkoptatása, tapasztalatlanságból eredő nem megfelelő használata, ami a végeredményre is kihat, sőt a pénztárcára is…  Éppen ezért vannak gépek, eszközök amelyeket csak szakmabelieknek adunk bérbe, és vannak egyszerűbb megoldások amelyek rövid oktatás után egy kezdő is ha ügyes – szép eredményt tud elérni.

Nos akkor jöjjön néhány szó a betoncsiszolásról. :

A betoncsiszolás folyamatában egyre finomabb gyémántszerszámokkal át kell csiszolni  felületet, amely a csiszolás hatására egyre zártabb  – tömörebb felületű és fényesebb lesz.. Látszó felületnél érdemes mininmum 400 grit ig csiszolni a lehetőleg legalább C25 ös betont, és utána impregnálni, víztaszítóvá tenni, ahhoz hogy hosszabb távon is tartós szép felületet nyújtson, – természetesen megfelelő ápolás, és tisztitószerek használata mellett. – Léteznek már olyan adalékanyagok amelyek hozzáadásával a beton összetétele előnyösen változik felhasználási szempontból és így ellenállóbbá válik a felület lúgok, sók, savak és olajokkal szemben, mint pl Oxydtron, vagy a Vetrofluid, de hasonló szerek találhatóak a Kemikálnál is, vagy beszerezhetőek néhány Barkácsáruházban vagy pl. Mapei boltban.  Amit fontos még tudni, mert általánosan elkövetett hiba,  Betonozás végeztével a felületet szórjuk be párazáró folyadékkal, ami megakadályozza a betonok idő előtti kiszáradását, és ez által későbbi porosodását.

betoncsiszolás

 

  • Tetszik a cikk
Sending
Tetszési index:
4.83 (12 votes)
oxigén palack