Csemperagasztó eltávolitása

Hogy távolíthatjuk el a csemperagasztót egyszerűen és gyorsan.

– Sehogy !  A padlólapokat, csempéket vagy természetes köveket aljzathoz vagy falhoz rögzitő csemperagasztó eltávolítás nem egyszeű dolog!

Alapvetően kétféle ragasztót használnak a mesterek, a lerakás helyétől és mechanikai elvárásoktól függően. Egyik a flexibilis másik a nem flexibilis csemperagasztó. A különbség köztük eltávolítás szemontjából, hogy az egyik könnyebben ( nem flexibilis) A flexibilis ragasztó viszont nagy tapadóerővel és szilárdsággal rendelkezik. Ennek megfelelően az eltávolítása is nehéz, kézi vésővel szinte lehetetlen.  Porelszívásés maszk , védőszemüveg és kesztyű használata mindegyik verziónál erősen ajánlott !

Fontos!

:  A csemperagasztó marás során a szélekhez nem férnek oda a gépek, ezért azt mindig külön vésőgéppel vagy kézi csiszolóval kell felszedni.

Csemperagasztó eltávolításra a következő lehetőségek vannak.

A sorrendet hatékonyság szempontjából állitottuk fel.

1. Betonmarás :  Lehetőleg nagyobb súlyú és teljesitményű betonmarót kell használni, vagy marófejjel ellátott csiszológépet. Ezek általában 3 fázisól működnek, és ez sokszor okoz gondot lakóingatlanokban ahol ezért ennek kisebb változatát a 230V betonmarót lehet használni. A technológia előnye a gyorsaság, és a kopásdíjak alacsony költsége ( nálunk a kopásdíjat tartalmazza a bérleti díj )  Tudni érdemes, hogy a 230V betonmarókkal lassabb a munka mint nagyobb társaival, de a feladat elvégzésére mindenképpen alkalmasak.

2. betoncsiszoló gép fémszerszámokkal , vagy marófejjel :  A hatékonyság szempontjából azonos a marógépekhez, azonban a csiszológéphez kölcsönözhető szerszámok után már kopásdíj is felszámolódik.  Ez a kopásdíj a felcsiszolt ragasztó vastagságától és mennyiségétől függően költségelődik. előnye a hatékonyság, és sima felület amit maga után hagy a gép munkavégzést követően.

Figyelem!

  Vékonyabb ragasztók felszedésére szoktak kiadni egytárcsás gépeket, kőkorongokkal  de ez nem túl jó megoldás., A gép inkább csak ugrál a felületen, nekiverődve a falaknak vezetékeknek kárt is okozhat, kezelése nehézkes és célszeütlen ( az ilyen gépek csak a már előkészített felületek átcsiszolására jók )

3.  Kézi elektromos maró / betoncsiszoló kisgép.   Ezek a kis gépek, 125 – 150cm átmérőjű speciálisan feladata képzett fémtárcsával vagy maró lapkákkal vannak felszerelve, Használatukhoz térdvédő és kesztyű, és nagy kitartás javasolt,. Elsősorban kisebb, 1-20m2 területekről történő ragasztó felszedésre akalmas módszer, falról vagy padlóról.

4.  Vésőgép.   Kisebb területeken, és széleken jól használható , széles lapos vésőfejjel.  Használata fáradtságos, erősen igénybe veszi a csuklót.

5.   Kézi véső és kalapács.   Kivételes esetekben, ahol nincs elektomos ellátás és kis felületől van szó.

6.   PCD marótárcsa.  Durva marószerszám kézicsiszolóra. Használata a cementes ragasztók eltávolításán túl / főleg széleken vagy kis területeken pl. bonobit eltávolítására is célszerű.  PCD marótárcsa bérlés

Leírásunk remélem segít a megfelelő helyzethez , és felülethez történő gép kiválasztásában.

230V marógép bérlés

https://www.youtube.com/watch?v=fUwiEvdwaCk

gépbérlés, csiszológép bérlés, gépkölcsönző, gépbérlés Budapest, gépbérlés Érd, gépbérlés XI. ker., gépbérlés Diósd

5
Sending
Tetszési index:
4.59 (17 votes)
oxigén palack