Betoncsiszolás házilag

Egyre többen szeretnének járófelületként csiszolt betonpadlót kialakítani lakásukban, garázsban, teraszon, stb…  Az esetek nagy részében egy régi elcsúnyúlt aljzatot változtatnának önerőből  mutatós és funkcionális betonpadlóvá változtatni.  Ehhez azonban nem csak gépekre és erőre van szükség, hanem a megfelelő technológia betartására is, különben felesleges kiadásokkal járhat a projekt kivitelezése…  Többször tapasztaltuk a hibás munkavégzési sorrrend felállítását, így most leírjuk azt.

ipari padlók esetében jellemzőek ugyan de bármely betonpadlóban lehet óasalat, dűbel, csavar, vagy bármilyen vastartó szintre vágott maradéka. – ELSŐKÉNT EZEKET KELL KIVÉSNI, KIVÁGNI, majd a képződött lyukakat SZINTRE KELL JAVÍTANI valamilyen állékony cementes javitóanyaggal. – javasoltak a gyorskötő anyagok…

Ezt követően felület állapotától függően következhet a felső réteg eltávolítása, Erősen rossz állapotú és hupplis felület esetén betonmaró használata javasolt elsőként. Ezt követően amikor a felület már elég sík, jöhet a csiszolási eljárás !

A csiszolási eljárás közben érdemes felület tömöritőt használni, mert így hamarabb lehet zárt, esztétikus megjelenést elérni betonaljzatunkon.

A betoncsiszolást 16- legalább 400# ig érdemes végezni, majd a végső fázis után haszálatnak megfelelő impregnáló anyaggal , vagy bevonattal kezelni.

Tehát a helyes folyamat, és eszközlista. :

 

A tartalom megtekintése előtt kérjük segítse oldalunkat egy lájkkal vagy megosztással

Powered by csiszologep

A marási, csiszolási folyamatok között nagy mennyiségű por keletkezik, melynek a felületről történő eltávolításáról folyamatosan gondoskodni kell. Ezt nagy teljesítményű porszívókkal, esetleg seprűvel lapáttal végezhetjük.

Jótanácsként felhívjuk mindenki figyelmét aki saját kivitelezésben gondolkozik, hogy a betoncsiszolás, – kőcsiszolás  külön szakma! Komolyabb munkákhoz mindenképpen érdemes „valódi”csiszoló szakembert fogadni, szakcéget megbízni! A munkavégzés nagy fizikai igénybevétellel, sok esetben porral, de a helyes végeredmény pénzkimélő eléréséhez legfőképpen gyakorlatra, szaktudásra, a gépek és szerszámok helyes használatára van szükség !

 

Bővebb információt kaphat többek között itt , egy a betoncsiszolással foglalkozó szakmai lapon

  • Tetszik a cikk
Sending
Tetszési index:
4.82 (55 votes)
oxigén palack